iGain

iGain

Genius Nutrition
Opakowanie
  • 2750g
Smak
  • czekoladowy
  • truskawkowy

Gainer najnowszej generacji z szybkowchłanialnymi węglowodanami, dla sportowców oraz osób z niezwykle szybkim metabolizmem.

Właściwości produktu

  • 100% hydrolizat białka serwatkowego
  • wysoka dawka BCAA - 10.4 g
  • szybkie działanie węglowodanów
  • niezwykle pyszne smaki, naturalne aromaty
  • najwyższa jakość
0,00 zł
Brutto
Ilość
× Chwilowo niedostępny

iGain to najnowszej generacji odżywka zapewniająca wzrost masy mięśniowej. Dzięki ultra-szybkiej absorpcji i wysokiej zawartości BCAA jest idealnym produktem do odbudowy tkanki mięśniowej i rozwoju masy mięśniowej. iGain zawiera hydrolizowany białkiem izolat białka serwatkowego: najszybciej wchłaniane białko dostępne obecnie na rynku; maltodekstrynę kukurydzy: złożony związek węglowodanowy o krótszym łańcuchu cząsteczkowym niż inne złożone węglowodany; dekstrozę: węglowodan o szybkim przyswajaniu i wysoki indeks glikemiczny. Produkt został opracowany z myślą o osobach, które nie robią postępów w rozwoju ektomorficznej masy somatycznej (ekstremalnie szybki metabolizm), a także dla sportowców, którzy potrzebują wysokiego spożycia szybko wchłaniających się węglowodanów i wysokiego indeksu glikemicznego przed i po wysiłku.


Hydrolizowany Izolat Białka Serwatki

Kiedy hydrolizuje się białko, oznacza to, że poprzez procesy technologiczne zostaje podzielone na mniejsze łańcuchy aminokwasów, zwane peptydami. Proces ten, zwany hydrolizowaniem, imituje to, co dzieje się w przewodzie pokarmowym pod wpływem enzymów, zatem te białka można uznać za wstępnie trawione. Zhydrolizowany izolat białka zawiera głównie di- i tri-peptydy - są one wchłaniane w jelicie znacznie szybciej niż wolne aminokwasy lub całe białka. Z tego powodu zaleca się spożywać te produkty natychmiast po treningu, ponieważ indukują one szybszy wzrost poziomu aminokwasów we krwi i ważniejszą odpowiedź insuliny, zjawiska wspierające rozwój mięśni i hamujące metabolizm białek mięśni.


Maltodekstryna

Maltodekstryna jest złożonym węglowodanem utworzonym z kukurydzy, w którym łańcuch cząsteczkowy jest krótszy niż inne złożone węglowodany. Maltodekstryna składa się z szeregu cząsteczek glukozy, które ciało łatwo przyswaja. Idealne w okresie przed i po treningu, aby szybko przywrócić poziom glikogenu.


Dekstroza

Znana również jako glukoza, jest to szybko asymilowany prosty węglowodan o wysokim indeksie glikemicznym. Dekstroza służy do zwiększania poziomu insuliny i do zastępowania glikogenu utraconymi komórkami mięśniowymi podczas ćwiczeń. Dekstroza ma bardzo wysoki indeks glikemiczny, co oznacza, że jest szybko wchłaniana przez organizm iw ten sposób bardzo szybko stymuluje odpowiedź insulinową. Insulina jest bardzo anabolicznym hormonem, który przenosi glukozę i białko, aminokwasy i inne niezbędne składniki odżywcze do komórek mięśniowych. Zwiększone poziomy insuliny wytwarzanej przez dekstrozę bardzo szybko przenoszą składniki odżywcze do komórek mięśniowych.


SPOSÓB STOSOWANIA

Zalecana dzienna porcja: 125g (3 miarki) na 30 minut przed treningiem oraz bezpośrednio po treningu. W dni beztreningowe stosować rano po przebudzeniu oraz po posiłku. Porcję zmieszać z 450ml-500ml wody lub mleka.

TEAM GENIUS™ RADZI

Budowanie masy mięśniowej zależy od wielu czynników, w tym od genetycznych predyspozycji. Istnieją jednak pewne zasady, które powinny sprawdzić się u znacznej większości osób i przyczynić się do lepszych rezultatów.

1. Określ swoje zapotrzebowanie kaloryczne, z pomocą dobrego dietetyka, trenera personalnego lub kalkulatorów dostępnych w Internecie - i zaspokajaj je z nawiązką +20-25%.

2. Spożywaj dużo węglowodanów - przy ciężkich treningach na masę będą szczególnie przydatne. Zadbaj, by węglowodany stanowiły przynajmniej 50% pokrycia kalorycznego w diecie. Pamiętaj o dwóch ważnych porach, gdy poziom wrażliwości insulinowej jest najwyższy: okres rano, po przebudzeniu oraz bezpośrednio po treningu. Zadbaj, aby w tym czasie spożyć posiłek bogaty w węglowodany.

3. Ćwicz z odpowiednią intensywnością, najlepszym motorem do budowania mięśni jest przemyślany trening siłowy - stosuj mniej powtórzeń w serii - 5-8 i większe ciężary, co jakiś czas ćwicz do negatywnych powtórzeń (czyli takich, w których wykonanie pełnego zakresu ruchowego staje się niemożliwe z powodu wyczerpania siły mięśni).

4. Zapewnij sobie dobrą regenerację - rób odpowiednie przerwy między treningami tych samych partii mięśniowych, tak by na kolejny trening mięśnie były zawsze wypoczęte. Pamiętaj, że trening jest jedynie bodźcem do wzrostów, a te następują między treningami, w okresie regeneracji.

5. Wprowadzaj drobne zmiany w diecie i treningach oraz obserwuj swój organizm. Nie ma uniwersalnych zasad dla wszystkich, każdy organizm jest specyficzny i inaczej reaguje na określone czynniki. Modyfikuj od czasu do czasu warianty wykonywanych ćwiczeń, ich kolejność i dobór, ponadto staraj się jeść różnorodne pokarmy i unikać monotonii. Spróbuj określić na co reagujesz najlepiej i metodami prób i błędów wypracować najlepszą metodę budowania masy mięśniowej.


SKŁAD

maltodekstryna ze skrobi kukurydzianej, dekstroza, hydrolizowany izolat białka serwatki [mleko], kakao, aromat, lecytyna słonecznikowa (emulgator), sukraloza (sub. słodząca). Zawiera substancje słodzące. Alergeny: mleko, może zawierać śladowe ilości jajek, soi.

Tabela składu

Informacje dodatkowe

Suplement diety / środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed końcem: data na spodzie, boku lub wieczku opakowania.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C. Chronić przed światłem.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią etykiety zawierającej informacje o produkcie.